Magyargencs cimer

 

Régmúlt időkre visszamenőleg mindig is „sportos” település voltunk. A régi dicsőség emlékére néhány sportkedvelő fiatalnak 2003 júliusában sikerült a helyi sportéletet újraszervezni, és megalakították a Magyargencsi Sportegyesületet. A sportegyesület elsődleges célja a község és vonzáskörzetében élők, a vele kapcsolatban lévő oktatási-nevelési intézmények tanulói, hallgatói részére a rendszeres testedzés és a szervezett keretek közötti sportolási lehetőség megteremtése, a lakosság szabadidős sportolásának segítése.

A Magyargencsi Sportegyesület 4 szakosztállyal (asztalitenisz, labdarúgás, sakk, teke) alakult meg.

in00056Az asztalitenisz szakosztály érte el a legnagyobb sikereket az elmúlt években. Játékosai a körzeti, megyei és régiós utánpótlás versenyeken érmek tucatjait szerezték meg. Legjobb játékosként Bálint Brigitta az országos diákolimpián egyéniben és csapatversenyben is a harmadik helyet szerzete meg 2003-ban, míg Mógor Evelin a mohácsi országos bajnokságon az újonc II. korcsoportban szintén bronzérmet nyert 2005-ben.

A labdarúgó szakosztály a 2005-2006- os szezonban érte el legkiemelkedőbb teljesítményét a pápai körzeti negyedosztályú bajnokságban 2. helyezést értek el.
Jelenleg a futball csapat a MTD Hungária Megyei III. osztály Észak csoportban játszik. A 2016/2017 es idényben nem túl szép eredménnyel zárt a csoportban a csapat, de a lelkes magyargencsi szurkolók várják, hogy újra feltámad a csapatuk.

A sakk szakosztály játékosai a kistérségi versenyeken szerepelnek, több alkalommal, érmekkel tértek haza.

A teke szakosztály a Pápa környéki csapatbajnokságban szerepel.

A „Magyar Sportért”

2009. május 06-én Magyargencs Község Önkormányzata a sport területén végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréséül, a Magyar Sport napja alkalmából, a Magyar Sportért emlékérem bronz fokozatában részesült. Melyet Boros Tamás polgármester vett át Budapesten.

 

 

Go to top